Ua
Вхід/Реєстрація
Ви можете використати свій код клієнта.

Історія компанії / 2019. Лідерство в VAG

Історія компанії АвтоНова-Д. 2019

 

Новий рік - це нова подорож компанії за новими досягненнями та цілями. Поїхали!
В цьому році АвтоНова-Д відсвяткувала 7 років! Термін невеликий, але вже утвердилася як компанія - найбільший дистриб'ютор запчастин до автомобілів сім'ї Volkswagen.

І перша ж подія цього року, міцна традиція - Купання в ополонці на Водохреща.
За рахунком це восьмий раз, коли ми разом занурюємося в холодну воду Дніпра. Саме такі сильні традиції роблять компанію сім'єю.
 

АвтоНова-Д - офіційний дистриб'ютор Topran в Україні! Рік почався з нового партнерства та надходження товару на склад. Цей бренд давно був у полі зору нашої компанії й неодноразово був рекомендований нам партнерами з інших країн. Розширення асортименту компанії популярним німецьким брендом - це наступний крок у реалізації стратегії компанії. 
 

І людина і компанія перестають розвиватися й рухатися в перед у той момент, коли перестають вчитися. 5 лютого ми сіли за парти й почали вчитися новому для нас напрямку - Бережливе виробництво (Lean production). Це був початок нелегкого шляху довжиною в 9 місяців, коли ми щомісяця працювали й руками, й головою, вчилися та впроваджували нові для себе інструменти, направляли думки та зусилля на підвищення ефективності процесів.


Найскладніше - це зміна звичок. І якщо коротко охарактеризувати цей період словами: «навчитися писати лівою рукою» - це найкращий приклад для розуміння того, що потрібно зробити для зміни звички.


Звичайно ж, не всі звички вдалося змінити за цей період, як цього спочатку хотілося, але сталося найважливіше - ми побачили проблемні місця, навчилися інструментам роботи з ними і приступили до цього процесу. Нас чекає ще багато змін в майбутньому з використанням інструментів Бережливого виробництва.

 

Спасибі нашому тренеру - людині, з яким Бережливе виробництво асоціюється в світі, - Майклу Вейдеру. У його 72 роки він показав своїм прикладом всім співробітникам нашої компанії, що означає змінюватися завжди, незалежно від віку, і ставити собі цілі і завдання (особисто у нього найближчі 10 років розписані). Особистий приклад мотивує найкраще!

 
13-го лютого - перша поставка акумуляторів Duracell надійшла на склад компанії АвтоНова-Д. Наша сфера пов'язана з автомобілем, і покупка автозапчастин - це в основному видаткова стаття. Закупівля запчастин таких відомих і якісних брендів як Duracell - це саме те, що додає посмішку і радість. Ну, і про батарейки ми також не забули)), і тепер разом з автомобільними акумуляторами Duracell в офісах компанії пропонується і «зменшений» продукт - батарейки для використання в побуті ))
 

Перша поставка акумуляторів на склад.

22 лютого - театр Чорний квадрат. Що особливого було в постановці, яку ми відвідали? Те, що в ній грав співробітник нашої компанії Олексій Колосов! Наші колеги талановиті, й таланти ці різнопланові!
 

22 марта состоялось открытие филиала компании в Хмельницком. Это 13-й по счету филиал компании.

 

22 березня відбулося відкриття філії компанії в Хмельницькому. Це 13-я за рахунком філія компанії.
 Формування мережі філій - одна з ключових цілей компанії. Наявність філії в регіоні робить компанію ближче до споживача, тепер ми можемо запропонувати весь наш асортимент в Хмельницькому, і це черговий етап у розвитку компанії.


Андрій Матвєєв, керівник філії Хмельницький: "Відкриття філіалу проходило в максимально позітівній атмосфері. Були запрошені потенційні Клієнти, у власності яких є свої СТО, автомагазини тощо. Поміж дружніх розмов та смакування фуршетом обговорювалі наші подальші плани розвитку. Було весело й приємно."


Збільшення кількості філій компанії - це нові завдання в компанії, одна з яких - доставка запчастин. Кур'єрські служби вже не в змозі були надати необхідний рівень сервісу щодо своєчасної та якісної логістики запчастин в регіони. Було прийнято рішення про формування магістральної логістики в рамках компанії. Для виконання цього завдання був куплений новий комерційний автомобіль нового для нас формату - Mercedes-Benz Sprinter.


Уже з квітня були сформовані три основні маршрути доставки по філіях компанії:

  • Київ - Полтава - Дніпро – Харків,
  • Київ - Житомир - Львів - Тернопіль – Київ,
  • Київ - Одеса - Миколаїв Київ.

З квітня по жовтень у тиждень була одна доставка складського асортименту по кожному напрямку, а після оптимізації в вересні кількість доставок збільшилася до двох на кожній лінії.

Квітень - вступ АвтоНова-Д у ВААІД (Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів).
На початку року в компанії значно виріс товарообіг і робота з імпортом з Китаю. Це співпало зі змінами в митному законодавстві країни, що значно ускладнило роботу з держорганами в різних аспектах митного очищення. Вступ до асоціації дозволил нам розподілити бюрократичне навантаження на компанію з іншими учасниками ринку. АвтоНова-Д - рівноправний учасник ринку України!

 
4-6 квітня, Виставка Automechanika Istanbul. Одне з важливих заходів у бізнес-плані на рік.
Під час переговорів з постачальниками по Турецькому напрямку були покращені умови співпраці, отримані додаткові ресурси в форматі оплати й доставки. Наш десант, що складався з чотирьох осіб, не тільки добре попрацював на виставці, а з задоволенням прогулявся по весняному Стамбулу.

  

25.04 на складі компанії стала доступна перша партія від одного з найбільших європейських виробників деталей кузова - компанії KLOKKERHOLM. Цей крок дав старт новому напрямку в нашій компанії - Запчастинам для кузовного ремонту! Це новий напрямок у діяльності компанії в рамках нашої стратегії, новий досвід і великі можливості. А ще це доступ до унікальної пропозиції KLOKKERHOLM Classic - кузовних деталей на ретро автомобілі.
 

Ще до початку 2019 року було видно, що існуючі площі складу не дозволяють реалізувати весь потенціал компанії та плани на 2019 рік. Тому з кінця 2018 року вівся активний пошук нового приміщення для Центрального Розподільного складу (РС).


У березні був підписаний договір оренди й в квітні почався переїзд у новий склад площею 3500 м2.
Площа нового складу була більш ніж в три рази більше існуючого, сім рамп для одночасного розвантаження та завантаження автомобілів, що значно збільшило пропускну здатність складу, відповідно почав стрімко зростати й оборот компанії.

 

Склад був повністю спроектований стелажними системами згідно наших схем і розрахунків.

     


Всі співробітники компанії, що працюють в Києві в одну з субот, взяли активну участь у прибиранні та наведенні порядку на новому складі.


У режимі «переїзду на новий РС склад» ми взяли участь у виставці АвтоТехСервіс 2019. Бажання наших партнерів з Китаю, компанії Tantivy (Vika, DPA) взяти участь у виставці спільно з АвтоНова-Д надало нам новий досвід у проведенні такого формату виставки - залучення постачальника!

 

Без сумніву стенд АвтоНова -Д був одним з кращих на виставці в травні. Активне просування брендів VIka, DPA та Borsehung під час виставки в Києві дозволило значно наростити обсяги продажів і вивести ці бренди в верх топ-листа продажів компанії. 

Переїзд на новий розподільний склад відкрив нові можливості і одночасно поставив нове завдання - що робити з попереднім складом? Він повністю задовольняв наші вимоги в роботі з запчастинами до тих пір, поки не став замалий. Що робити зі складом, з якого ми виросли? Питання й рішення знайдено - був запущений проект по розміщенню запчастин «на консигнацію», і цей склад став опорним у даному проекті.


Ця послуга, яку ми пропонували з першого дня існування компанії, знайшла окреме життя, свій проект, свій ресурс у вигляді складу й людей і дуже швидко «віддячила» результатом. У майбутньому ми зможемо організувати повноцінний fulfillment сервіс для наших партнерів.

 

Театр - хороша розрядка й можливість переключитися, внести трохи іншого життя в строгий порядок буднів і підтримати традицію – спільний поході в театр, якій шість років! 19 червня «Шельменко-денщик», відмінна постановка в театрі Івана Франка в компанії друзів.

АвтоНова-Д підтримує мистецтво, за наш внесок нам дозволили нанести логотип на службовий «Кадді» театру Івана- Франко.

 

Усе живе росте й розмножується, прийшла пора оновити логотип нашої торгової марки AND parts. Він отримав нове життя в новому вигляді, який чудово виглядає не тільки на папері, а й на упаковці та на самій запчастині. На сьогодні він якісно відображає етап розвитку нашої торгової марки.

4-10 липня, Фестиваль "Balkan Bus Meeting". Захід для всіх, хто відчуває любов до автомобілів категорії Microbus, зокрема й легендарних автобусів від Volkswagen, які вже увійшли в історію як Classic. Оскільки у нас у компанії є один такий «співробітник» - VW T2 1972 року, то ми теж отримали запрошення й вирішили взяти участь! Маршрут такий:
Київ - Чернівці - Фагараш - Трансфагараш (одна з найкрасивіших гірських доріг Європи) - Озеро Видрар - Варна - Кишинів - Київ.


Шість членів екіпажу, 7 днів, 2800 км по Румунії і Болгарії, в тому числі по крутих підйомах Трансфагараш румунських Карпат, і це на автобусі, якому 47 років! Випробування пройдено, прапор АвтоНова-Д розгорнуто ще на одній локації за межами України!
   
І знову про бізнес. Ще одному напрямку було покладено початок у серпні 2019 року - це деталі двигуна, а саме головки блоку циліндрів! Старт цього напрямку поклав контракт з іспанським виробником AMC (AMADEO MARTI CARBONELL). Уже перші місяці продажів показали, що ми можемо бути експертом і задовольняти попит і в цій сфері.
 

«Традиції живі, коли живі ті, хто їх підтримує!». Переїзд Центрального складу та насичена подіями перша половина року не дозволили реалізувати традицію спільних подорожей, але ми компенсували це й святкували день Незалежності України в Литві!


22-24 серпня, Подорож до Вільнюса (Литва).


Київ-Вільнюс-Київ, два дні й три ночі разом - це як завжди спогади і дружба, яка допомагає вирішувати завдання і в роботі.
 

Переїзд філії Одеса.
Філія в Одесі була відкрита в 2017 році, але приміщення вже не задовольняло вимогам і стандартам компанії. У липні філіал переїхав у нове приміщення по вул. Отамана Головатого площею 350 м2. У вересні була змонтована двоповерхова система зберігання запчастин. Все разом дозволило дуже швидко наростити обсяг продажів і вийти на лідируючі позиції серед філій компанії.

Вересень, Німеччина, візит на Hans Pries (Topran)
Почавши співпрацю з Hans Pries на початку цього року ми вже мали певний досвід і розуміння асортименту й стратегії бренду. Але відвідування рідного дому (штаб-квартири) Hans Pries у містечку Ganderkesee недалеко від Бремена значно поліпшило і наше розуміння продукту Topran і, найголовніше, людей, які працюють в цій компанії.

 

Теплий прийом і дружня бесіда, ось що спадає на думку, коли думаєш про Topran. Вкотре ми отримали підтвердження, що немає нічого кращого, ніж особистий контакт з партнером, будь то постачальник або покупець. Особистий контакт - головний аргумент успішної співпраці.

   

29 вересня. Змагання GYMKHANA в Тернополі за підтримки АвтоНова-Д. Це вже не перший досвід компанії в підтримці спортивних змагань, що дозволяє віднести його до традицій. Спорт - це конкуренція, боротьба, досягнення мети, злети і падіння, точно також як і в бізнесі, а значить нам є чому одне в одного повчитися.

І знову про традиції. BLACK FRIDAY 29.11.2019. Цього разу ми змінили формат і цю ніч ми назвали Night for Speed. Наших гостей чекав атракціон - автомобільний ігровий симулятор високого класу! Всі бажаючі мали можливість отримати новий ігровий досвід в управлінні авто з коробкою передач, спортивним кермом, сидінням, шоломом доповненої реальності й звичайно ж останньою версією NFS.

 

А ще ми продавали запчастини на вагу))), чим у черговий раз перевернули сприйняття в цілому. Купити кілограм фільтрів виходить не щодня, і зробити це можна тільки у нас!

Обов'язкова подія в бізнес-році - виставка Automechanika Shanghai, яка традиційно проводиться у перший тиждень грудня.


Значне збільшення обсягу закупівель за основними постачальниками в Китаї, торгова війна з США, це ключові фактори, які дозволили проводити переговори на абсолютно новому рівні.

 

    

Корпоративний захід AutoNova-D party пройшов 28 грудня. Найочікуваніший захід кінця року у наших співробітників. Як завжди, все було організовано на високому рівні та в хорошій компанії. Тема цього разу - герої кіноекрана. У цей вечір за одним столом могли сидіти і Фреді Крюгер і Джек Горобець.
 

Закінчилася чергова подорож під назвою «2019», пора підвести підсумки.

  • Команда АвтоНова-Д тепер складається з 147 осіб.
  • Кількість Запчастин на складі - 47 000 SKU
  • 35 авто для доставки запчастин.
  • 14 філій в великих містах України.

Продовжуємо нашу подорож «Життя» разом. Що нас чекає - не знає ніхто. Але ті, хто ставить цілі, точно знають, куди вони йдуть.

 

Судно АвтоНова-Д йде по заданому курсу - це 2020 з новими цілями та показниками!